BCP coaching & beheer

Onafhankelijke dienstverlener voor hulp bij thuisadministratie, coaching en bespaar advies.

Neem contact op
085-0216844

zorgverzekering 2019

Zorgverzekering vergelijken 2019?

Woon je in Nederland, dan is de basis-zorgverzekering verplicht. Ondanks de stijgende premies en het hoge eigen risico is het nog altijd mogelijk om te besparen op je zorgverzekering.
Ook aanvullende zorgverzekeringen vergelijken is een goed idee. Ieder jaar kunnen deze namelijk veranderen van dekking, voorwaarden en premies. Door de aanvullende verzekeringen te vergelijken houd je hier ook goed grip op.

 

waarop letten?
Je wilt natuurlijk de juiste zorgverzekering vinden. Let daarom op de volgende dingen:

 • Basisverzekering.
  De dekking van de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. De verschillen zitten hem vooral in de voorwaarden voor zorgkeuze en de geboden service. Vandaar ook de prijsverschillen.
 • Acceptatie.
  Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. Zorgverzekeraars mogen jou voor de basisverzekering dus niet afwijzen vanwege je medische situatie. Voor de aanvullende zorgverzekering geldt deze acceptatieplicht niet. Hier mogen zorgverzekeraars wel een medische selectie voor houden.
 • Vrijwillig eigen risico.
  Een mogelijkheid om de goedkoopste basisverzekering te vinden is door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het standaard eigen risico is €385,- en geldt voor iedereen. Ben je kerngezond en maak je dit standaard eigen risico toch nooit op? Dan kan je kiezen voor een hoger vrijwillig eigen risico. Je betaalt een groter deel van je zorgkosten zelf, maar krijgt hiervoor wel een korting op de premie. Als je het eigen risico toch nooit volmaakt, kan dit een slimme zet zijn om de goedkoopste zorgverzekering te vinden.
 • Vrije zorgkeuze.
  Vind je het belangrijk dat je bij iedere zorgverlener terecht kunt? Vergeet dat dan niet te aan te geven op de vergelijking site’s.
 • Betalen per jaar.
  Betaal je je zorgpremie een jaar vooruit aan het begin van het jaar, dan levert je dat bij een aantal zorgverzekeraars een korting op. Deze korting kan oplopen tot wel 3%.
 • Aanvullende zorgverzekering.
  Fysiotherapie, tandarts kosten, alternatieve geneeswijzen, ziektekosten in het buitenland, anticonceptie, en brillen en lenzen, er zijn veel verschillende aanvullende dekkingen voor veel verschillende situaties. Maak je hier veel gebruik van of denk je hier veel gebruik van te gaan maken? Dan is het misschien verstandig zo’n aanvullende zorgverzekering af te sluiten.
 • Aanvullende tandverzekering.
  Tandverzorging voor volwassenen zit niet meer in het basispakket. Wil je dat je bezoekjes aan de tandarts vergoed worden? Kies dan een aanvullende tandverzekering. Bij sommige verzekeraars is tandverzorging echter al onderdeel van een aanvullend pakket. Je hebt dan geen extra aanvullende tandverzekering nodig.

Beste en goedkoopste zorgverzekering 2019 gevonden: wat nu?
Heb je de zorgverzekering gevonden die past bij jouw persoonlijke situatie? De nieuwe verzekeraar of vergelijking site regelt namelijk de opzegging van je oude zorgverzekering voor je.  Heb je na het aanvragen alsnog twijfels? Ook hier geen zorg. Ieder ziekenfonds biedt 14 dagen bedenktijd. Na je aanvraag kun je je nieuwe zorgverzekering dus nog altijd binnen 14 dagen annuleren, om alsnog een andere keuze te maken.

 

Vergelijken kunt u o.a. doen op:

 1. www.zorgkiezer.nl
 2. www.consumentenbond.nl
 3. www.pricewise.nl
 4. www.hoyhoy.nl
 5. www.independer.nl
 6. www.zorgwijzer.nl
 7. www.geld.nl 

Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | NieuwsContact.