BCP coaching & beheer

Onafhankelijke dienstverlener voor hulp bij thuisadministratie, coaching en bespaar advies.

Neem contact op
085-0216844

Tikki

 

 

Wat is Tikki.?

Met je vrienden of collega’s in de kroeg, festivalkaartjes regelen, pizza met je huisgenoten. Allemaal heel relaxed. Maar hoe krijg je het geld terug dat je hebt voorgeschoten? Altijd een lastig punt.

Tikkie, een app van ABN Amro voor Android en iOS om rekeningen te delen, heeft meer dan een miljoen gebruikers. Ook niet-ABN Amro-klanten kunnen de app gebruiken.

De app bestaat sinds juni vorig jaar. In de afgelopen drie maanden zijn er een half miljoen gebruikers bijgekomen.

Rekening sturen via appje

Via Tikkie kunnen gebruikers een bepaald bedrag instellen, omschrijven waar het voor is (bijvoorbeeld ‘pizza’ of ‘feest mama’) en vervolgens via een app als WhatsApp of iMessage de link delen van de website waar betaald moet worden. Via deze website kunnen gebruikers, ongeacht of ze de app hebben, betalen met iDeal. Hier krijgt de ontvanger van het geld een melding van, zodat die weet dat er is betaald.

Eten en drinken

De app wordt vooral gebruikt om rekeningen voor eten en drinken te betalen. De bank ziet daarnaast dat ook steeds meer mensen de app gebruiken om gezamenlijke boodschappen te betalen. Gemiddeld worden er per week 150.000 betaalverzoeken verstuurd voor zo’n 27,50 euro.

 

Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contact