BCP coaching & beheer

Onafhankelijke dienstverlener voor hulp bij financiële problemen, thuisadministratie en bespaar advies.

Neem contact op
085-0216844

Feit of fabel?

Ouderen kunnen niet overstappen van zorgverzekeraar. Feit of fabel?

Het is weer zover. Heel Nederland heeft het weer over het overstappen van zorgverzekering. Ongetwijfeld hebben een hoop mensen wat te vertellen over het overstappen van zorgverzekering. Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nou waar zijn of niet. ZorgKiezer.nl onderscheidt daarom feiten van fabels. Doe er je voordeel mee in het overstapseizoen!
Vandaag in Feit of fabel: Ouderen kunnen niet overstappen van zorgverzekeraar!

 

Hoe komt het in de wereld?
Je moet door iedere zorgverzekeraar geaccepteerd worden voor de basisverzekering. Ouderen, chronisch zieken en gehandicapten maken vaak extra zorgkosten. Denk aan extra kosten voor medicijnen, verzorging of verpleging. Wanneer je hoge zorgkosten maakt is het verstandig om naast de basisverzekering ook aanvullend verzekerd te zijn. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen welke aanvullende verzekeringen zij aanbieden en onder welke voorwaarden. Een zorgverzekeraar mag je dus weigeren voor de aanvullende verzekering. De acceptatieprocedure geldt gelukkig lang niet voor alle aanvullende verzekeringen, meestal alleen voor de meer uitgebreide pakketten. Zoals volledige vergoedingen van bijvoorbeeld tandarts of fysio. Hier kunnen zorgverzekeraars voorwaarden stellen voor medische acceptatie.

 

 

 

 

 

 

Er zijn dan twee mogelijkheden:
1 Je moet zelf wat vragen beantwoorden.
2 De verzekeraar wil dat de zorgverlener wat vragen beantwoord. Vraag je bijvoorbeeld een pakket met een hoge vergoeding voor fysio aan? Dan wil de verzekeraar dat de fysiotherapeut wat vragen beantwoordt.
Word je niet geaccepteerd? Dan wordt je automatisch ingeschreven voor een lagere dekking. Je kunt ook gewoon de verzekering opzeggen en een nieuwe aanvragen.

Feit of fabel?
Zorgverzekeraars kunnen je weigeren voor een aanvullende verzekeringen, maar dit gebeurt eigenlijk alleen maar als jij je plotseling inschrijft voor een heel uitgebreid pakket. Wanneer jij dus al hoge zorgkosten maakt en je stapt over naar een andere verzekeraar zullen ze je gewoon accepteren. Het is dus een fabel. Ouderen kunnen ook gewoon meedoen met het vergelijken van zorgverzekeringen vanaf maandag 13 november en overstappen als dat voordelig is.

 

Bericht van www.zorgkiezer.nl Geplaatst op 8 november 2017 door Nadia Wittebol in de categorie Feit of fabel?